piatok 28. marca 2014

Recepty zo života (by Hannibal).


Na úvod za hrsť úprimnosti. 
Neviem variť. 
Ak nerátame primitívne pokrmy ako špagety či praženicu, po konzumácií mnou pripraveného jedla by ste s najväčšou pravdepodobnosťou skončili na infekčnom oddelení.

Môžem vám však zdeliť spešl recept, ako naložiť s nadchádzajúcim víkendom. 
(tiež hrozí vyprázdnenie žalúdka, ale to prebolí). 

Potrebujete 
  • dočasný antisociálny spôsob života
  • miestnosť vyhradenú na túto aktivitu 
  • internet
  • pevné nervy 
  • lavór. pre istotu.           
 Počas neproduktívneho kysnutia vo virtuálnej realite som totiž natrafila na seriál, ktorý je hoden vášho voľného času.  Pri dodržaní prvého bodu je možné zhliadnuť ho za 2/3 dni, ZDE .

Jeho názov - Hannibal, by mal byť dostatočným navnadením. Ak nie, podujmem sa na jeho predstavenie. 



Mládenec Will Graham disponuje schopnosťou rekonštruovať myšlienky a metódy sériových vrahov. Polopatisticky povedané, na mieste činu sa dokáže vcítiť do mysle páchateľa a spoznať jeho motívy, vďaka čomu sa stáva prínosom pre FBI a časom jej neoceniteľnou zložkou. Tento dar si však pýta svoju daň v podobe psychického a fyzického vyčerpania, preto je Willovi pridelený uznávaný psychiater Hannibal Lecter, ktorý má dozerať na Willov stav. 
Všetko by bolo kóšer, ak by náš milý doktorko nebola stelesnená Manipulácia, hnaná motorom psychopata a zvrátenými chúťkami. 
Dej tohto originálneho seriálového počinu by som zhrnula do nasledovnej rovnice



 Hannibalova "starostlivosť" + práca špeciálneho agenta, kvôli ktorej Will v plnej intenzite absorbuje myšlienky vrahov + nadriadený, ktorý ho napriek protestom posúva za hranice svojich možností = podrobenie Willa drastickým emocionálnym a psychickým výkyvom 

Seriál je obohatený o riešenia bizarných sériových vrážd, ktoré sú znázornené vskutku uveriteľne (preto ten lavór), paralelné prepojenia s filmami s Hannibalovou tematikou a postupné odkrývanie Lecterových netradičných "záľub". 

Ja zatiaľ čakám už s pokročilými abstinenčnými príznakmi na pokračovanie druhej série. Na pokochanie prikladám vizuálne argumenty, prečo sa nechať pohltiť. 

Will Graham. zaujal miesto v zozname mojich platonických lások. oh god why. 

pán psychiater. 


celkové herecké obsadenie stojí za to.









    


   
z tejto scény mám stále traumatizujúci zážitok.

   
 
 

   

   
  Niečo na veselšiu nôtu.

Ešte stále pochybujete? (mrkám na ženské zástupkyne) 
Hugh Dancy alias Will Graham
Porúčam sa.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára